سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسیجی ارزشی(افسر جنگ نرم)
نوشته شده در تاریخ شنبه 91 اردیبهشت 9 توسط بسیجی ارزشی

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: تهدید علیه ایران هرگز موثر نبوده و نخواهد بود، در عوض همکاری ممکن است نتیجه دهد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در نشست استانبول در  گفت‌وگو با سی ان ان گفت: تهدید هرگز موثر نبوده و نخواهد بود، در عوض همکاری ممکن است نتیجه دهد.

جلیلی در مورد ابتکار عمل‌هایی که پیش از اجلاس استانبول درباره آنها سخن گفته بود، افزود: همانطور که من سال گذشته هم اعلام کردم،  در پایان گفت‌وگوهای استانبول گفتیم، آماده هستیم که از همین الان هم این گفت‌وگوها را ادامه دهیم. همیشه بیان کرده بودیم که از  گفت‌وگو در موضوعات مختلف اما با رویکرد همکاری استقبال می‌کنیم.

وی افزود:‌ گفتیم که سی و سه سال گذشته نشان داده که زبان تهدید و راهبرد فشار در برخورد با ملت ایران نتیجه‌ای ندارد. لذا هرگاه که با  رویکرد همکاری وارد گفت‌وگوها شوند، می‌توانند نتیجه بگیرند و موفق باشند.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان با بیان اینکه این همکاری در موضوعات مختلف می‌تواند شکل بگیرد، از جمله موضع هسته‌ای، اظهار داشت: مواضع و رویکرد جمهوری اسلامی ایران یک فرصت بزرگ برای همکاری در موضوعات مربوط به هسته‌ای است. فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مخالفت با سلاح‌های هسته‌ای و حرام دانستن آنها یک ظرفیت بزرگ است، برای حرکت و برای خلع سلاح. جلیلی نگاه جمهوری اسلامی ایران که در سمینار بازنگری خلع سلاح هسته‌ای و ان پی تی مطرح شد را یک ظرفیت بسیار بزرگ برای منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای خواند.

خبرنگار سی ان ان از جلیلی درباره موضع ایران در مورد منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای اینکه این موضوع نیازمند اجازه ایران به بازرسی از تمام تاسیسات هسته‌ای‌اش است، سوال کرد که جلیلی پاسخ داد: این اطلاعات شما درست نیست. ان پی تی چنین مقرراتی را دارد که باید دسترسی نامحدود قرار دهند. ان پی تی یک موافقت نامه دارد که در آن هر کشور عضو با آن در چارچوپ پادمان همکاری می‌کند.

وی ادامه داد: ما بیشترین همکاری را در این زمینه داشتیم. ما بیش از چهار هزار نفر روز با بازرسان آژانس همکاری داشتیم که از تاسیسات هسته‌ای ما البته در چارچوب ان پی تی همکاری کردند و وظایف خود را انجام دادند. شما می‌دانید که دبیر کل آژانس بیست و پنج بار در گزارشاتی که داده اعلام کرده که ایران هیچ انحرافی از مقاصد صلح آمیز هسته‌ای نداشته است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: همین موضوع را بسیاری از نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا نیز اعلام کردند. یکی از بحث‌های اساسی که مهم است که مردم آمریکا بدانند این است که نباید یک سری از تهدیدهای فرضی و دروغین جای تهدیدهای اصلی را بگیرند.

وی با بیان اینکه ما در گفت‌وگوها نشان دادیم که تهدیدات واقعی چیست و راه درست برخورد با آنها چیست، اظهار داشت: همچنین اعلام آمادگی کردیم که همکاری کنیم در جهت خلع سلاح و در جهت مقابله با اشاعه تسلیحات هسته‌ای. فکر نمی‌کنیم مردم آمریکا باید هزینه برای تهدیداتی را بدهند که موهوم و فرضی است. مجری سی ان ان از جلیلی پرسید که ایران چگونه می‌خواهد تا اعتماد با غرب و بازرسان آژانس را ایجاد کند؟ که دبیر شورای امنیت ملی ایران گفت: ما همیشه گفتیم که اعتماد سازی یک جاده دو طرفه است. ما اقدامات اعتماد ساز بسیار زیادی انجام دادیم. شما می‌دانید که جمهوری اسلامی ایران دو سال و نیم فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را تعلیق کرده بود آن هم داوطلبانه و برای همین اعتماد سازی. یکی از توافق‌های خوب این بود که ان پی تی باید پایه و مبنای هرگونه همکاری باشد.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان افزود: ما مثل همیشه اعلام کردیم که آماده هستیم تا همه تکالیفی را که در ان پی تی ذکر شده است انجام دهیم و متناسب با آن از تمام حقوقی که در ان پی تی ذکر شده برخوردار باشیم.

مجری سی ان ان از جلیلی پرسید آیا صحبت‌های شما به این معنی است که ایران آماده است بر مبنای اقدامات اعتماد سازی غنی سازی بیست درصدی را تعلیق کند؟ که وی پاسخ داد: امروز ما به توافق رسیدیم که ان پی تی باید چارچوب و پایه همکاری‌ها باشد. شما می‌دانید که غنی سازی بیست درصدی موضوعی است که برای فراهم کردن امکانات درمانی برای بیش از هشتصد هزار بیمار در ایران حیاتی است. دو سال گذشته در ژنو در گفت‌وگوها گفتیم که به سوخت بیست درصدی برای ایزوتوپ‌های پزشکی نیاز داریم، از آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای طبق تعهد آژانس برای تامین تسهیلاتی در زمنیه تهیه سوخت درخواست کردیم.

وی افزود: بیش از هشتصد هزار بیمار ایرانی به سختی به این سوخت و تولیدات این رآکتور نیاز دارند، اما آنها حاضر نبودند این سوخت را برای ایران فراهم کنند. آنها پس از این موضوع ایده تبادل سوخت هسته‌ای را مطرح کردند که این ایده را هم اجرایی نکردند. سپس دانشمندان هسته‌ای ما به صورت فعال این موضع را پیگیری کردند و به صورت موفقیت آمیز توانستند که سوخت بیست درصدی تولید کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تولید سوخت هسته‌ای بیست درصد را زیر نظر و نظارت بازرسان، تحت بازرسی و دوربین‌های سازمان انرژی هسته‌ای خواند و یادآور شد: امروزه ما در تولید این ایزوتوپ‌های پزشکی به خودکفایی رسیدیم.

جلیلی گفت: معتقدیم که اعتماد سازی برای ایرانی‌ها باید ساخته شود. چرا ما باید از این ایزوتوپها را که اینقدر برای بیماران ایرانی اهمیت دارد، محروم باشیم.

وی مذاکرات با 1+5 را سازنده و مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: طرفین توافق کردند که همچنان به مفاد ان پی تی متعهد بمانند. ایران از طرف خود می‌خواهد که حق دستیابی به برنامه هسته‌ای صلح آمیزش به رسمیت شناخته شود.